30 Mart 2010 Salı

GİZLİ ORTAKLIK


GİZLİ ORTAKLIK




Kitap Adı :

GİZLİ ORTAKLIK

Orjinal Adı :

THE FRONT

Yazarı :

PATRICIA CORNWELL

Türü :

ROMAN

Çevirmen :

ZELİHA İYİDOĞAN BABAYİĞİT

Satış Fiyatı:

11 TL



Massachusetts eyaleti dedektiflerinden Win Garano'ya zorlu bir görev verilir. Genç bir kadın olan görme engelli Janie Brolin 1962 yılında tecavüze uğramış ve ölüme terk edilmiştir. KATILIN Boston Canavarı olduğu tahmin edilmektedir.
Polis kayıtlarında DNA dosyası olmayan vakayı açığa çıkarmak için Garano tüm şartları zorlar. Arşiv araştırmalarından Adli Tıp teknolojisindeki son buluşlara dek tüm dosyaları gözden geçirmek zorunda kalır.
Garano iğne ile kuyu Kazar gibi, tarihin derinliklerine gömülmüş gerçekleri açığa çıkarmaya çalışırken, güç ve başarı hırsıyla gözü dönmüş olan patronu Monique Lamont da onu işe burnunu sokarak kendisinin ve Garano'nun hayatını tehlikeye atar. Geçmişle Şimdiki Zaman çarpıştıkça gerilim artmaktadır.

26 Mart 2010 Cuma

RUBY ROGERS TAMAM, HER NEYSE



RUBY ROGERS TAMAM, HER NEYSE
Kitap Adı : RUBY ROGERS TAMAM, HER NEYSE
Orjinal Adı: RUBY ROGERS YEAH, WHATEVER...
Yazarı : SUE LIMB
Türü : ALTIN ÇOCUK KİTAPLARI
Çevirmen : İPEK DEMİR
Satış Fiyatı: 6 TL




Ruby Rogers ve en yakın arkadaşı Yasmin gizli bir Çete kurmaya karar verirler. Artık bir takma isimleri, gizli yeminleri ve özel bir el sıkışmaları vardır. Ancak her zaman olduğu gibi Yasmin her şeyi berbat eder ve çeteyi büyük bir Belaya sürükler. Üstelik bir de Ruby'nin Joe ile Holly sorunu vardır. Acaba Ruby onları bir araya getirebilecek ve çeteyi beladan kurtarabilecek midir? ...
Eğlence, komedi ve muzırlık için tüm afacanlar için atan edebilirsin ...

KAYIP SEMBOL



KAYIP SEMBOL
Kitap Adı : KAYIP SEMBOL
Orjinal Adı: THE LOST SYMBOL
Yazarı : DAN BROWN
Türü : ROMAN
Çevirmen : PETEK DEMİR
Satış Fiyatı: 30 TL






NOETİK BİLİM, ANTİK GİZEMLER, MASONİK ŞİFRELER VE SAKLI KALAN GERÇEKLER...

Dan Brown Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar'dan sonra Kayıp Sembol’de insanlığın yüzyıllardır beklediği bir gerçeğin peşinde...

Harvard Simgebilim Profesörü Robert Langdon, Kongre Binası'nda konferans vermesi için yakın bir arkadaşından davet alır. Ancak, Washington'a varır varmaz oldukça garip bir durumla karşı karşıya kalan profesör, kendini korkunç bir oyunun ortasında bulur.

Kongre Binası'na bırakılmış olan bir sembolün -yakın arkadaşı Peter Solomon'ın kesik eli- varlığını haber veren bir telefon, Langdon'ı hiç de yabancısı olmadığı bir dünyaya davet etmektedir.

Antikçağlarda kullanılan bu sembolik çağrı, daveti alan kişiyi ezoterik bilgeliğin hüküm sürdüğü, çok eskilerde kalmış kayıp bir dünyaya sürükleyecektir.

Sonu belli olmayan bu mistik daveti arkadaşını kurtarmak için kabul eden Langdon, bir anda masonik sırların, saklı kalmış tarihin ve o güne dek görmediği yerlerin gizli dünyasında inanılmaz bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır.

Artık cevaplanması gereken sorular vardır:

İnsanlığın Altın Çağı, açılmaması gereken bir kapının aralığından sırlarıyla birlikte yok mu olacak, yoksa hikmetin ışığında tüm soruların cevapları mı bulunacaktır?..

SİMYACI

SİMYACI
Kitap Adı : SİMYACI
Orjinal Adı: PHYSIK
Yazarı : ANGIE SAGE
Türü : ALTIN ÇOCUK KİTAPLARI
Çevirmen : ZELİHA İYİDOĞAN BABAYİĞİT
Satış Fiyatı: 22 TL


Silas Heap sarayda kullanılmayan odanın kapısını açınca, Kraliçe Etheldredda’nın hayaleti beş yüz yıl öncesinden çıkıp gelir. Hayattayken hiçbir kötülükten çekinmeyen kraliçe, hayalet olduktan sonra da kötülük yapmaya devam etmektedir. Kendini ölümsüz kılabilmek için hazırladığı şeytani planda Jenna’nın desteğine, Septimus’un ortadan kaybolmasına ve oğlu, ünlü simyacı Marcellus Pye’a ihtiyacı vardır. Tabii Kraliçe Etheldredda’nın hazırladığı oyunda Jenna ve Septimus rol alıyorsa, hiç kuşkusuz Büyü ve Uçuş kitaplarını unutulmaz kılan diğer delidolu harika karakterler de yer alıyor demektir.
Septimus Heap’in esprilerle renklendirilmiş öyküsü bu soluk kesici romanda da devam ediyor.

AŞKIN SANAL HALLERİ

AŞKIN SANAL HALLERİ

Kitap Adı :

AŞKIN SANAL HALLERİ

Yazarı :

CANAN TAN

Türü :

ÖYKÜ
Satış Fiyat :
12 TL





Vakt-i zamanında, “Aldanma ki şair sözü elbette yalandır!” diyen Fuzûlî, günümüzde yaşasa, “Aldanma ki sanal aşklar elbette yalandır!” mı derdi? Yoksa, “Aşk aşktır!” diyerek, gerçek ya da sanal tüm sevdalıların önüne mi sererdi dizelerini?...
Var mıydın gerçekten? Gözlerimiz buluşmadan, ellerimiz birbirine değmeden, yalnızca yüreklerimizle, doludizgin bir aşk seninle paylaştık mı biz? Yoksa... Acımasız bir aldatmaca mıydı yaşadıklarımız? Kimdin sen? Bilinçaltımın bana oynadığı bir oyun... Gerçekleşmesini istediğim ulaşılmaz bir düş… Kahredici bir duygu yanılsaması... Hangisiydin? Var mıydın gerçekten? Bilemiyorum...

YAŞADIKLARIM VE DÜŞLEDİKLERİM


YAŞADIKLARIM VE DÜŞLEDİKLERİM
Kitap Adı : YAŞADIKLARIM VEDÜŞLEDİKLERİM

Yazarı :

GÜLTEN DAYIOĞLU

Türü :

ANI-ROMAN

Satış Fiyatı:

16 TL





Çocukluğumda çok yaramazdım. Annem, benden söz ederken, “Benim kız öyle yaramaz ki, gün olur düz duvara tırmanır, gün olur gökyüzüne kement atar,” derdi. Büyüyüp olgunlaşsam da, ben hâlâ eserlerimi yazarken, bir bakıma gökyüzüne kement atıyorum. Düşler, düşünceler, türlü fanteziler, en çok da yüreğime sığdıramayacağım kadar sevgi ve coşku yakalıyorum. Yetmiş iki kitabımı, işte o ganimetlerle yazdım. Eserlerimle ben bir bütünüz. Başka bir deyişle, eserlerimin yazılış öyküleri, YAŞADIKLARIMLA DÜŞLEDİKLERİM’in bileşiminden oluşuyor.


Yılın Yayınevi Ödülü, Altın Kitaplar'a...

Dünya Kitap Dergisi'nin geleneksel Dünya Kitap Ödülleri töreni, bu yıl derginin 20. yaş günü kutlamalarına dönüştü. Bu mutlu etkinlikte, "Yılın Yayınevi Ödülü"ne Altın Kitaplar Yayınevi layık görüldü.

Ödülü yayınevimiz adına teslim alan yöneticimiz Batu Bozkurt "Yarım asrı doldurduğumuz günlerde sanatın ve edebiyatın bu kadar değerli üyelerinin oluşturduğu bir kuruldan bu ödülü almak bize şeref verdi." sözleriyle tüm Altın Kitaplar ailesi adına Dünya Kitap Dergisi'ne teşekkürlerimizi iletti.