26 Mart 2010 Cuma

SİMYACI

SİMYACI
Kitap Adı : SİMYACI
Orjinal Adı: PHYSIK
Yazarı : ANGIE SAGE
Türü : ALTIN ÇOCUK KİTAPLARI
Çevirmen : ZELİHA İYİDOĞAN BABAYİĞİT
Satış Fiyatı: 22 TL


Silas Heap sarayda kullanılmayan odanın kapısını açınca, Kraliçe Etheldredda’nın hayaleti beş yüz yıl öncesinden çıkıp gelir. Hayattayken hiçbir kötülükten çekinmeyen kraliçe, hayalet olduktan sonra da kötülük yapmaya devam etmektedir. Kendini ölümsüz kılabilmek için hazırladığı şeytani planda Jenna’nın desteğine, Septimus’un ortadan kaybolmasına ve oğlu, ünlü simyacı Marcellus Pye’a ihtiyacı vardır. Tabii Kraliçe Etheldredda’nın hazırladığı oyunda Jenna ve Septimus rol alıyorsa, hiç kuşkusuz Büyü ve Uçuş kitaplarını unutulmaz kılan diğer delidolu harika karakterler de yer alıyor demektir.
Septimus Heap’in esprilerle renklendirilmiş öyküsü bu soluk kesici romanda da devam ediyor.

0 yorum:

Yorum Gönder


Yılın Yayınevi Ödülü, Altın Kitaplar'a...

Dünya Kitap Dergisi'nin geleneksel Dünya Kitap Ödülleri töreni, bu yıl derginin 20. yaş günü kutlamalarına dönüştü. Bu mutlu etkinlikte, "Yılın Yayınevi Ödülü"ne Altın Kitaplar Yayınevi layık görüldü.

Ödülü yayınevimiz adına teslim alan yöneticimiz Batu Bozkurt "Yarım asrı doldurduğumuz günlerde sanatın ve edebiyatın bu kadar değerli üyelerinin oluşturduğu bir kuruldan bu ödülü almak bize şeref verdi." sözleriyle tüm Altın Kitaplar ailesi adına Dünya Kitap Dergisi'ne teşekkürlerimizi iletti.