18 Haziran 2010 Cuma

MELEĞİN OYUNU



MELEĞİN OYUNU
Kitap Adı : MELEĞİN OYUNU
Orjinal Adı: THE ANGEL'S GAME
Yazarı : CARLOS RUIZ ZAFON
Türü : ROMAN
Çevirmen : ESAT ÖREN
Satış Fiyatı: 24 TL


İSPANYA’DA DON QUIXOTE’TAN SONRA EN ÇOK SATAN RÜZGÂRIN GÖLGESİ YAZARINDAN,
ULUSLARARASI BESTSELLER LİSTELERİNDE 1 NUMARA OLAN YENİ BİR KİTAP DAHA…
Barselona’da berbat bir pansiyonda yaşamakta olan genç David Martín, gecelerini, yaşadığı kentin yeraltı dünyası hakkında öyküler yazarak geçirmektedir. Takma bir isimle yazdığı polisiye romanlar ve öykülerle hayatını kazanan David’in günün birinde, önünden geçmekte olduğu eski bir ev, nedenini bilmediği bir içgüdüyle ilgisini çeker ve David kısa bir süre sonra bu eve yerleşir. David’in kilitli bir odada bulduğu fotoğraflar ve mektuplar evin bir önceki sahibinin esrarengiz ölümüne ışık tutmaktadır. Genç yazarın içinde yaşadığı evin gizemlerle dolu öyküsü zaman içinde etkili bir zehir gibi kemiklerine kadar işler. Genç yazar bir gün, Andreas Corelli adındaki esrarengiz bir yayıncıdan bir mektup alır. Adam, ona müthiş bir teklif yapmaktadır. Ondan, o güne dek benzeri olmayan, kalpleri ve akılları yerinden hoplatacak güçlü bir roman yazmasını ister. David çalışmaya başladığı zaman, romanı ile yaşadığı evi saran gölgeler arasında bir bağ olduğunu fark eder...

0 yorum:

Yorum Gönder


Yılın Yayınevi Ödülü, Altın Kitaplar'a...

Dünya Kitap Dergisi'nin geleneksel Dünya Kitap Ödülleri töreni, bu yıl derginin 20. yaş günü kutlamalarına dönüştü. Bu mutlu etkinlikte, "Yılın Yayınevi Ödülü"ne Altın Kitaplar Yayınevi layık görüldü.

Ödülü yayınevimiz adına teslim alan yöneticimiz Batu Bozkurt "Yarım asrı doldurduğumuz günlerde sanatın ve edebiyatın bu kadar değerli üyelerinin oluşturduğu bir kuruldan bu ödülü almak bize şeref verdi." sözleriyle tüm Altın Kitaplar ailesi adına Dünya Kitap Dergisi'ne teşekkürlerimizi iletti.