26 Temmuz 2010 Pazartesi

"Bülbülü Öldürmek"in 50. Yılı

"Bülbülü Öldürmek"in 50. Yılı

Harper Lee'nin ünlü eseri "Bülbülü Öldürmek" 50. yılında, İngiltere'de çok satanlar listesinde 1 numara oldu!

Pulitzer Ödülü kazanan roman, 1962 yılında Robert Mulligan tarafından sinemaya aktarılmış ve Oscar kazanmıştı.

Konuyla ilgili olarak 23 Temmuz 2010 tarihinde Sayın Doğan Hızlan'ın kaleme aldığı yazıyı okumak için lütfen tıklayınız:

15 Temmuz 2010 Perşembe

DİJİTAL KALE'NİN BÜYÜK BOY VERSİYONU ÇIKTI

DİJİTAL KALE'NİN BÜYÜK BOY VERSİYONU ÇIKTI

Daha önce cep boyu çıkan Dan Brown'ın Dijital Kale'sinin Büyük boy versiyonu yeniden okuyucularıyla buluşuyor

Ulusal Güvenlik Teşkilatı dünyanın kaderini değiştirecek ve dijital ortamdaki tüm şifreli metinleri bilecek özel bir bilgisayar üretir. Ne var ki, günün birinde bu özel bilgisayar karşılaştığı esrarengiz bir şifreyi çözemez. Ve kriptoloji uzmanı, zeki ve güzel Susan Fletcher göreve çağrılır. Genç kadın korkunç bir gerçekle yüzleşir. Silahlarla ya da bombalarla değil, Amerika Birleşik Devletleri’nin en güçlü haber alma örgütü olan Ulusal Güvenlik Teşkilatı çözülemez bir şifreyle rehin alınmıştır.
Sırlar ve yalanlar fırtınasına yakalanan Fletcher inandığı teşkilatı kurtarma savaşı verir. Dörtbir yandan ihanete uğrayan güzel kadın yalnızca ülkesini değil, kendi canını ve sevdiği erkeği de kurtarmaya çalışır...


Yılın Yayınevi Ödülü, Altın Kitaplar'a...

Dünya Kitap Dergisi'nin geleneksel Dünya Kitap Ödülleri töreni, bu yıl derginin 20. yaş günü kutlamalarına dönüştü. Bu mutlu etkinlikte, "Yılın Yayınevi Ödülü"ne Altın Kitaplar Yayınevi layık görüldü.

Ödülü yayınevimiz adına teslim alan yöneticimiz Batu Bozkurt "Yarım asrı doldurduğumuz günlerde sanatın ve edebiyatın bu kadar değerli üyelerinin oluşturduğu bir kuruldan bu ödülü almak bize şeref verdi." sözleriyle tüm Altın Kitaplar ailesi adına Dünya Kitap Dergisi'ne teşekkürlerimizi iletti.